Hangop met rode bessen en Bastogne koek
Nagerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram yoghurt
- 250 gram rode bessen
In Huis
- 100 gram Bastogne koeken
- 1 zakje vanillesuiker
- 200 ml verse slagroom
- 4 el bessenjam naar keuze
Recept stappen
- Begin op tijd met dit dessert! Maak de hangop. Maak een dunne theedoek nat en wring uit. Hang hem in een zeef boven een bak en schenk de yoghurt er in. Laat voor minimaal 8 uur uitlekken. Hoe langer je hem laat staan, hoe dikker de hangop wordt.
- Haal de besjes van de takjes en was voorzichtig. Verkruimel de koeken. Niet stiekem zelf er van snoepen ;)
- Voeg de vanillesuiker bij de slagroom en klop tot deze lobbig is. Spatel door de hangop.
- Schep in een glaasje eerst wat hangop, doe er een lepel jam op, bestrooi met wat Bastogne koek en vervolgens met wat besjes. Herhaal dit zo vaak als je zelf wilt.