Hamburgers met crostini met doperwten en courgette salade
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram doperwten
- 1 courgette
- 1 desembol meergranen
- 400 gram rundergehakt
- 1 lente-ui
In Huis
- 3 el muntblaadjes
- kneepje citroensap
- 10 el olijfolie
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een pan water op voor de doperwten.
- Bak het brood af in ongeveer 10 minuten.
- Dop de erwten (laat je huisgenoten/kinderen een handje meehelpen) en blancheer gedurende 2-3 minuten in het kokende water. Giet af en spoel af met heel koud water, dan blijven ze mooi groen.
- Was de courgette en rasp grof met schil. Hak de muntblaadjes fijn en meng de helft door de courgette. Rasp de citroenschil en doe samen met het sap van de citroen bij de courgette. Voeg ca. 3 el olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Zet een grillpan op het vuur met 1 el olijfolie. Haal het brood uit de oven. Snij het brood schuin in dunne plakken en rooster dit in de grillpan tot het mooie bruine strepen heeft. Dit moet waarschijnlijk in 2 batches.
- Maak burgers van het rundergehakt en bestrooi met peper en zout. Veeg de pan even schoon met keukenpapier en bak de hamburgers in dezelfde grillpan tot ze bruin en gaar zijn.
- Maak intussen de doperwten-puree. Doe de doperwten met de rest van de munt en ca. 6 el olijfolie in een blender of diepe bak met staafmixer tot een mooie puree. Voeg indien nodig een eetlepel water toe om het mooi smeuiig te maken. Breng op smaak met een kneepje citroen, peper en zout. Snij de lente-ui in hele fijne reepjes.
- Besmeer de gebakken broodjes met de doperwtenpuree, strooi er wat lente-ui over en dien op met de salade en de hamburgers.