Hamburger met spitskoolsalade en koolrabifrietjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Koolrabi
- 300 g Spitskool
- 4 stuk(s) Runderburger
In Huis
- 4 stuk(s) Hamburgerbrood
- 1 stuk(s) Appel
- 4 el Mayonaise
- 1 bakje(s) Zure room
- 1 el Water
- 3 tl Mosterd
- 1 tl Korianderpoeder
- om te bakken Olie
- eventueel toevoegen Walter Abma's tomatenketchup
- eventueel toevoegen Mayonaise
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden om de hamburgerbroodjes straks in op te bakken.
- Zet een pan met water op het vuur voor de koolrabi.
- Schil de koolrabi grondig zodat je geen taaie delen hebt. Snij ze eerst in plakken van 1 cm en daarna in frietjes van circa 1 cm dik. Blancheer de frietjes 4 minuten in kokend water en laat uitlekken.
- Snij intussen de spitskool doormidden, verwijder het hart en snij in fijne reepjes.
- Maak de radijsjes schoon en snij in plakjes. Snij de appel met schil in kleine stukjes.
- Maak een dressing van mayonaise, zure room, water, mosterd, korianderpoeder, zout en peper.
- Meng de dressing met de spitskool, appel en radijs en laat lekker even intrekken.
- Bestrooi de koolrabifrietjes met wat zout en bak in olie circa 6 minuten tot mooi bruin. Hussel ze steeds goed om, zodat ze niet aanbranden en allemaal even gaar worden (ze moeten nog net een bite hebben).
- Bak intussen in een andere pan de burgers. Of grill ze indien gewenst in een grillpan.
- Leg de broodjes ca. 5 minuten in de oven.
- Serveer de burgers met de broodjes, frietjes en sla.
- En ook lekker om wat mayonaise en/of ketchup op je burger te doen!
- Wijnsuggestie: Costieres de Nimes Les Gres - Domaine de Poulvarel (Rhone, Frankrijk)
- <br>Tip: Het is lekker om wat van de koolsla met de burger op het broodje te doen.