Hamburger met pompoenpuree en bright lights snijbiet
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuk(s) Hamburger
- 1 stuk(s) Pompoen
- 2 bosje(s) Snijbiet
- 1 bakje(s) Paddenstoelen
In Huis
- 8 el Olijfolie
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 klontje(s) Boter
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Haal de hamburgers uit de ijskast om op kamertemperatuur te komen.
- Verwijder de steel van de pompoen en snij doormidden. Verwijder de pitten en draden met een lepel.
- Besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg ze met de snijkant naar boven in de voorverwarmde oven voor circa 25 minuten.
- Ondertussen spoel je de snijbiet af en snijd je de stelen in stukjes van 1 cm. Houdt dit apart van elkaar. Snijd vervolgens de bladeren in repen van 1 cm.
- Snijd de paddenstoelen in kwarten en hak 2 tenen knoflook fijn.
- Doe 2 el olie in een wok en fruit de steeltjes van de snijbiet 3 minuten aan, voeg dan de knoflook en de champignons toe en bak dat al omscheppend nog circa 2 minuten op hoog vuur mee.
- Zet ondertussen een tweede pan op laag vuur en verwarm 1 el olie met een klontje boter zodat je straks de hamburgers snel kunt bakken. Langer of korter afhankelijk van smaak, je kunt ze zelfs rosé eten.
- Voeg het snijbietblad bij de champignons en bak nog circa 3 minuten mee tot het slinkt.
- Bak nu de hamburgers mooi bruin en zet het vuur van beide pannen uit en houdt alles warm met een deksel.
- Haal de pompoenen uit de oven en lepel met behulp van een ovenhandschoen of stevige vork het vruchtvlees eruit. Stamp de pompoen fijn met een stamper of staafmixer en roer er 6-8 el olijfolie en flink peper en zout door.
- Serveer de pompoenpuree met de snijbiet champignons (indien nodig nog heel even doorwarmen) en de hamburgers.