Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Hamburger met ingelegde wortel en limoen-yoghurtsaus

Rund

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 3 g Oerpeen
  • 4 stuk(s) Hamburger
  • naar smaak Romaanse sla

In Huis

  • 100 ml Azijn
  • 100 ml Water
  • 50 g Suiker
  • 4 el Olie
  • 4 stuk(s) Hamburgerbrood
  • 200 ml Yoghurt
  • 1 stuk(s) Limoen
  • 2 el Limoensap
  • naar smaak Koriander
  • naar smaak Peper
  • naar smaak Zout
icon package

Recept stappen

  1. Maak eerst de wortelen. Meng azijn, water en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.
  2. Snijd de wortels in de lengte in dunne slierten en leg in het zoetzuur. Zet in de koelkast om in te laten trekken.
  3. Maak de yoghurtsaus. Hak wat verse koriander. Rasp 2 tl schil van de limoen. Pers 2 el limoensap. Meng de yoghurt met de koriander, limoensap, limoenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verhit een grillpan tot gloeiend heet. Bestrooi de burgers met peper en zout en kwast ze in met een beetje plantaardige olie. Bak op de grillpan ca. 4 minuten aan iedere kant. De burger moet mooi bruin zijn van buiten en van binnen rosé.
  5. Haal de wortels uit het zoetzuur en laat uitlekken in een vergiet.
  6. Beleg de broodjes met wat slabladen. Leg de burger er op en verdeel er de wortel en een beetje van de yoghurtsaus over.
  7. Voor de wortels: 100 ml azijn, 100 ml water, 50 g suiker Voor de yoghurtsaus: 200 ml yoghurt, verse koriander, 2 tl limoenrasp, 2 el limoensap, 2 el olijfolie, peper, zout