Hamburger met ingelegde wortel en limoen-yoghurtsaus
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 3 g Oerpeen
- 4 stuk(s) Hamburger
- naar smaak Romaanse sla
In Huis
- 100 ml Azijn
- 100 ml Water
- 50 g Suiker
- 4 el Olie
- 4 stuk(s) Hamburgerbrood
- 200 ml Yoghurt
- 1 stuk(s) Limoen
- 2 el Limoensap
- naar smaak Koriander
- naar smaak Peper
- naar smaak Zout
Recept stappen
- Maak eerst de wortelen. Meng azijn, water en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.
- Snijd de wortels in de lengte in dunne slierten en leg in het zoetzuur. Zet in de koelkast om in te laten trekken.
- Maak de yoghurtsaus. Hak wat verse koriander. Rasp 2 tl schil van de limoen. Pers 2 el limoensap. Meng de yoghurt met de koriander, limoensap, limoenrasp en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een grillpan tot gloeiend heet. Bestrooi de burgers met peper en zout en kwast ze in met een beetje plantaardige olie. Bak op de grillpan ca. 4 minuten aan iedere kant. De burger moet mooi bruin zijn van buiten en van binnen rosé.
- Haal de wortels uit het zoetzuur en laat uitlekken in een vergiet.
- Beleg de broodjes met wat slabladen. Leg de burger er op en verdeel er de wortel en een beetje van de yoghurtsaus over.
- Voor de wortels: 100 ml azijn, 100 ml water, 50 g suiker Voor de yoghurtsaus: 200 ml yoghurt, verse koriander, 2 tl limoenrasp, 2 el limoensap, 2 el olijfolie, peper, zout