Hamburger met desembolletje, bietenborani en sla
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g forono biet
- 300 ml volle yoghurt
- 1 el limoensap
- 2 el munt (fijngehakt)
- 1 krop(pen) groene batavia sla
- 4 stuk(s) desembolletje
- 4 stuk(s) hamburger
In Huis
- besprenkelen limoensap
- besprenkelen olijfolie
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- naar smaak vinaigrette
- naar smaak mayonaise
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de rode bieten en snij in kleine blokjes van 1 cm. Meng met wat olie, peper, zout en een scheutje limoensap. Leg op bakpapier en schuif gedurende ca. 30 minuten in de oven (beetje afhankelijk van je oven).
- Doe de yoghurt in een schaal met het limoensap, een uitgeknepen teentje knoflook (verwijder het loofje uit de knoflook mocht die er zitten!), de gemalen komijn, de gehakte munt en peper en zout. Zet even weg.
- Maak ook een simpele dressing van olijfolie, wijn-azijn, mosterd, peper en zout voor de sla. Was de sla en maak een deel ervan aan met de dressing. Hou wat bladeren apart voor op de broodjes met hamburger.
- Doe de broodjes ca. 6-8 minuten in de oven bij de bietjes. Laat de bietjes als ze gaar zijn wat afkoelen en meng door de yoghurt-dressing maar bewaar wat dressing voor op tafel, dat is lekker op het broodje. Besmeer elk broodje met een beetje mayonaise.
- Bak intussen de hamburgers gedurende een paar minuten aan elke kant in een pan met wat olie.
- Serveer de hamburgers met de broodjes, de bietenborani en de sla.