Haloemie met gepofte aardappel, gegrilde aubergine met yoghurtsaus en koolrabi-tomatensalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks aardappelen (om te poffen)
- 2 el kappertjes
- 1 bakje yoghurt
- 2 el bieslook
- 1 stronkje roodlof
- 1 stuks koolrabi
- 100 gram cherrytomaatjes
- 2 stuks aubergine
- 2 pakje haloemi
In Huis
- 4 stuks aluminiumfolie
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 el witte wijnazijn
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden of bereid de bbq voor. Zet een pan gezouten water op voor de aardappelen.
- Was de aardappelen, halveer (zie tip 1) en kook 15 min voor. Dep droog, leg op een stuk aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Vouw dicht en pof 15 minuten in de oven (of op de bbq tegen de kooltjes/briketten aan). Ze zijn gaar als je er gemakkelijk met een vork of satéprikker in kan prikken.
- Zie tip 2. Meng de kappertjes, olijfolie extra vierge en witte wijnazijn in een kommetje. Pers de knoflook erbij. Breng op smaak met peper en zout. Doe de helft(!) in een slabak en meng de andere helft met de yoghurt. Hak of knip de bieslook fijn en roer door de yoghurtsaus.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in reepjes. Schil de koolrabi en snij in kleine blokjes. Halveer de cherrytomaatjes. Meng met de dressing in de slabak.
- Snij de aubergine in plakken van 0.5 cm en smeer royaal in met olijfolie, peper in zout. Bak in de grillpan of op het rooster van de bbq aan beide kanten tot ze zacht zijn. Hou warm.
- Verwarm olie in een koekenpan en halveer de haloemie. Bak ca. 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper. Serveer direct.
- Serveer de haloemie met de salade en de aardappel en aubergine met de yoghurtsaus.
- 1: het zijn flinke aardappels, omwille van de tijd halveer je ze. Serveer voor grote eters 2 halve aardappelen p.p. en voor kleinere eters is een halve aardappel waarschijnlijk genoeg. Liever in zijn geheel poffen? Kook dan de aardappelen 5 a 10 minuten langer. 2: vraag iemand alvast de aubergines te grillen (stap 5). Dat scheelt tijd! BBQ Tip: de aardappelen en aubergine kun je op de bbq bereiden.