Haloemie met boterbonen-venkelpuree, regenboogpeen en peterselie-olie
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks venkel
- 700 gram regenboogpeen
- 300 gram wortelpeterselie
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks citroen
- 2 teen knoflook
- 3 el peterselie
- 2 blikje boterbonen
- 2 pakje haloemie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 4 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verwijder het loof en kontje van de venkel. Snij in dunne parten. Verwarm olie in een steelpannetje. Bak de venkel samen met zout, peper en de gedroogde tijm ca. 2 minuten aan. Voeg een scheutje water toe (50 ml bij 4p), dek af en laat in ca. 15 minuten gaar smoren.
- Was de regenboogpeen en wortelpeterselie en halveer in de lengte (dikkere exemplaren in vieren). Snij de ui in dunne partjes. Meng met olie, zout en peper en knijp de citroen erover uit. Leg samen met de knoflooktenen (in schil) en de uitgeknepen citroenhelft(en) op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 25 minuten in de oven.
- Hak de peterselie fijn (incl. dunne steeltjes). Meng met de olijfolie extra vierge, zout en peper.
- Giet de boterbonen af. Haal de knoflook alvast uit de oven, druk uit de schilletjes. Doe de boterbonen, knoflook en een flinke scheut olijfolie extra vierge bij de venkel. Pureer met een staafmixer tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en peper. Warm op een zacht vuurtje op.
- Verhit olie in de koekenpan. Snij de haloemie in dunne plakjes (ca. 8-10 plakjes per blok). Bak om en om tot er een goudbruin korstje op komt.
- Serveer de haloemie met de boterbonen-venkel puree, geroosterde groenten en peterselieolie.