Haloemi met aardappel-bloemkoolsalade, cherrytomaatjes en snijbietsalsa
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 el sjalot
- 600 gram Frieslander aardappelen
- 600 gram bloemkool
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 stengels paksoi
- 100 gram snijbiet
- 2 stuks haloemi
In Huis
- 2 el witte wijnazijn
- 8 el olijfolie extra vierge
- 3 tl mosterd
- 4 el (milde) olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 mespuntje suiker
Recept stappen
- Snipper de sjalot en zet weg in de azijn.
- Was de aardappels en snij ze in hapklare stukken van ca. 1.5 cm. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook beetgaar in 5-6 minuten vanaf dat het water kookt.
- Zet nog een pan met een laagje water op. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook ca. 5 minuten (naar smaak, hoe korter, hoe lekkerder vinden wij).
- Maak de vinaigrette van de sjalot in azijn, de olijfolie extra vierge, mosterd, peper en zout. Klop tot een consistente dressing.
- Giet de aardappels en bloemkool af en laat even droog stomen.
- Halveer de tomaatjes. Snij het kontje van de paksoi, was en haal de bladeren er af. Snij de bladeren in reepjes en het stronkje in halve maantjes van ca. 0,5 cm. Meng samen met de vinaigrette bij de aardappel en bloemkool.
- Was de snijbiet grondig. Snij de stelen in kleine stukjes en het blad in reepjes. Pureer het blad met de rest met de (milde) olijfolie, knoflook, peper, zout en een mespuntje suiker tot een salsa.
- Dep de haloemi droog en snij in repen van 0.5 cm. Bak op hoog vuur in wat olie om en om bruin. Als je klaar bent met de haloemi, bak dan de blokjes snijbiet nog even beetgaar.
- Voeg de snijbiet bij de aardappel-bloemkoolsalade en haloemi en de snijbietsalsa.