Halloumi met sinaasappel-tijm saus, venkel-koolsalade en geroosterde aardappels
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Frieslander aardappelen
- 120 ml yoghurt
- 2 el peterselie (gehakt)
- 300 gram spitskool
- 1 venkel
- 4 tl sinaasappelschil (geraspt)
- 2 tl tijm
- 1.5 pakje halloumi
- 150 ml sinaasappelsap
In Huis
- olijfolie
- 2 el citroensap uit flesje of azijn (dan de helft)
- 2 tl mosterd
- 1 tl honing
- 2 tl bruine basterdsuiker
- mayonaise naar smaak
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Boen de aardappels schoon en snij in grote stukken. Meng met ruim olie, peper en zout en spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat of in een ovenschaal. Schuif gedurende 20-25 minuten in de oven.
- Maak een dressing van de yoghurt, citroensap, mosterd, honing, peper en zout. Snij de peterselie grof en voeg toe. Zet even weg.
- Snij de spitskool in zo dun mogelijke sliertjes en doe in een grote slabak. Verwijder het loof en het kontje van de venkel, snij in kwarten en snij in hele dunne reepjes. Voeg toe, samen met de dressing. Meng goed en zet weg.
- Rasp de schil van de sinaasappel en ris de tijm. Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin op laag vuur de sinaasappelrasp en tijm in een minuutje knapperig. Schep uit de pan en zet weg.
- Dep de halloumi droog en snij in plakjes van ca. 0.5 cm dik. Bak op hoog vuur een paar minuten per kant bruin. Pers intussen de sinaasappel(s) uit.
- Haal de halloumi uit de pan en doe het sinaasappelsap, de bruine basterdsuiker en de gebakken rasp en tijm in de pan. Kook in tot een saus. Leg de halloumi terug in de pan en warm goed door. Serveer met de salade en de aardappels (met wat mayo indien gewenst).