Halloemi met een gevulde couscoussalade, zomerpostelein, en gegrilde courgette
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 courgette
- 1 sinaasappel
- 240 gram couscous
- 1 bakje ras el hanoutkruiden
- 150 gram zomerpostelein
- 1 el munt
- 1 el koriander
- 300 gram cherrytomaatjes
- 0.5 komkommer
- 1 rode peper
- 2 pakjes halloemi
- romaine sla (optioneel)
In Huis
- olijfolie (om te bakken)
- 4 el olijfolie extra vierge
- 1 klontje boter
Recept stappen
- Snij de courgette in plakken van ongeveer 2 cm. Bestrijk met olie en bak in een grillpan bruin en gaar. Bestrooi met peper en zout en zet weg.
- Rasp de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit. Breng 50 ml water per persoon aan de kook. Voeg de helft van het sap toe en al het rasp.
- Doe de couscous in een hittebestendige kom. Voeg de ras el hanout toe en roer samen met zout door de couscous. Giet het kokende (sinaasappel)water erbij, roer de olijfolie extra vierge erdoor en dek af met een deksel of bord. Laat 5 minuten afgedekt staan.
- Was de zomerpostelein in een slacentrifuge en verwijder eventueel harde, dikkere stelen, de dunnere steeltjes zijn goed eetbaar. Roer de couscous los met de boter en meng de zomerpostelein erdoor heen. Dek weer af.
- Hak de munt en de koriander fijn. Halveer de cherrytomaatjes. Snij de komkommer in stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snij in kleine stukjes.
- Snij de halloemi over de lengte in tweeën, zodat je iets dunnere plakken krijgt. Vervolgens snij de halloemi in drie stukken. Bak deze in de koekenpan met een beetje olie. Voeg de andere helft van de sinaasappelsap toe als de halloemi bijna klaar is en laat kort karameliseren.
- Meng de rode peper, tomaatjes, komkommer en verse kruiden door de couscous heen.
- Serveer de halloemi direct met de courgette en de couscoussalade.
- In het bakje ras el hanout voor 4p zit 1 tl komijnpoeder, 1 tl korianderpoeder 1 tl gemberpoeder, 1 tl kurkuma, ½ tl kaneel en ½ tl chilipoeder. In het bakje voor 2 p zit de helft.