Halloemi met aardappel-bloemkoolsalade, cherrytomaatjes en waterkerssalsa
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 el(!) rode ui
- 600 gram Nicola aardappels
- 600 gram bloemkool
- 300 gram cherrytomaatjes
- 2 stuks roodlof
- 100 gram waterkers
- 2 pakjes halloemi
In Huis
- 3 el witte wijnazijn
- 8 el olijfolie extra vierge / mild voor de vinaigrette
- 3 tl mosterd
- 4 el (milde) olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 mespuntje suiker
Recept stappen
- Snipper de rode ui (2 el bij 4p) en zet weg in de azijn.
- Was de aardappels en snij ze in hapklare stukken van ca. 1.5 cm. Zet op in een laagje gezouten water, breng aan de kook en kook beetgaar in 5-6 minuten vanaf dat het water kookt.
- Zet nog een pan met een laagje water op. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook ca. 5 minuten (naar smaak, hoe korter, hoe lekkerder vinden wij).
- Maak de vinaigrette (het is een flinke hoeveelheid) van de rode ui in azijn, de olijfolie (liefst half extra vierge, half mild), mosterd, peper en zout. Klop tot een consistente dressing.
- Giet de aardappels en bloemkool af en laat even droog stomen.
- Halveer de tomaatjes. Halveer de roodlof in de lengte, verwijder het hart en snij in halve ringen. Meng samen met de vinaigrette bij de aardappel en bloemkool.
- Haal een paar blaadjes waterkers af voor garnering. Pureer de rest met de (milde) olijfolie, knoflook, peper, zout en een mespuntje suiker.
- Dep de halloemi droog en snij in repen van 0.5 cm. Bak op hoog vuur in wat olie om en om bruin.
- Garneer de aardappelbloemkoolsalade met de blaadjes waterkers en serveer met de halloemi en de waterkerssalsa.