Hakim’s tajine met wintergroenten, olijven en feta
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks gele ui
- 300 gram zoete aardappel wit
- 500 gram pompoen
- 400 gram witte kool
- 1 bakje ras el hanout
- 1.5 blikje tomatenstukjes
- 1 blikje kikkererwten
- 1 bakje groene olijven
- 1 bosje peterselie
- 150 gram feta
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teentje knoflook
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm olie in een stoofpan of afdekbare hapjespan. Snij de ui in halve ringen. Bak op middelhoog vuur in ca. 5 minuten glazig. Pers na 4 minuten de knoflook erbij.
- Schil intussen de zoete aardappel en de pompoen en snij in kleine blokjes van ca. 2 cm. Voeg toe. Snij de witte kool/spitskool in reepjes en voeg toe.
- Voeg de ras el hanou specerijen toe. Bak het geheel 5 minuten op middelhoog vuur, totdat de kool ietwat is geslonken.
- Voeg de tomatenstukjes en de kikkererwten toe, verkruimel het bouillonblokje erboven, doe de deksel op de pan en laat ca. 20 minuten (maar langer is nóg lekkerder!) op laag vuur sudderen. Voeg eventueel een scheutje water toe. Schep af en toe om. Halveer de olijven en kook de laatste 5 minuten mee.
- Hak intussen de peterselie fijn.
- Haal de stoof van het vuur en breng het geheel op smaak met peper, evt. zout en een kneepje citroensap. Bestrooi met de verse kruiden en brokkel de feta eroverheen.