Gyrosreepjes met bloemkoolsteaks, ingelegde groenten, krokante aardappeltjes en kokosyoghurtsaus
Vegetarisch, Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks paarse boemkool
- 1000 gram Doré aardappelen
- 50 gram rode ui
- 150 gram spitskool
- 1 stengel lente-ui
- 1 stuks rode peper
- 200 ml kokosyoghurt
- 1 stuks limoen
- 400 gram PLNT gyrosreepjes
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
- 1 tl paprikapoeder
- 4 el rijstazijn (of witte wijnazijn)
- 1 tl suiker (als geen rijstazijn)
- 2 el mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 2 cm dik. Het is niet erg als er roosjes afvallen. Doe een flinke scheut olie met een kneep citroensap, zout en peper in een kommetje. Leg de bloemkoolsteaks en roosjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer in met het olie-citroenmengsel. Rooster ca.25 minuten in de oven. Keer halverwege.
- Was de aardappelen en snij in blokjes van ca. 2 cm. Verwarm olie in een afdekbare hapjespan of wok en bak de aardappelen een paar minuten aan. Dek goed af, zet het vuur laag en laat in ca. 15 minuten beetgaar stomen. Haal, als ze beetgaar zijn, de deksel van de pan. Voeg nog wat olie en het paprikapoeder toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout en peper.
- Doe de rijstazijn in een mengkom (geen rijstazijn in huis? Meng dan de witte wijnazijn met suiker en klop tot de suiker is opgelost).
- Snij de rode ui in dunne halve ringen en de spitskool in (echt) dunne reepjes. Voeg bij de azijn en meng goed. Zet weg.
- Maak het yoghurtsausje. Snij de lente-ui en rode peper (verwijder de zaadlijsten als je niet van pittig houdt) fijn. Meng met de yoghurt, mayonaise, rasp van de limoen, peper en zout.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak de gyrosreepjes 3-4 minuten op middelhoog vuur.
- Serveer de gyrosreepjes met de aardappeltjes, bloemkool, ingelegde groenten en het yoghurtsausje.