Groentensoep met kipköftegehaktballetjes en landbrood
Kip
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks rode ui
- 1 stuks sjalot
- 1 stuks gele paprika
- 1 stuks broccoli
- 200 gram pruimtomaatjes
- 150 gram Nieuw Zeelandse spinazie
- 200 gram kipköfte gehakt
- 1 stuks landbrood
In Huis
- 2 teentjes knoflook
- olie om te bakken
- 700 ml water
- 1.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de rode ui, sjalot en gele parika in kleine blokjes. Snij de broccoli in kleine roosjes en de tomaten in halfjes. Hak de knoflook fijn en de spinazie grof.
- Vorm kleine balletjes van het gehakt.
- Verhit een scheut olie in een soeppan. Voeg de ui, sjalot, knoflook, paprika en tomaatjes toe. Bak dit tot ze zacht zijn. Doe de spinazie erbij en roerbak tot het bijna gaar is.
- Voeg daarna de kleine broccoliroosjes, de hoeveelheid water en bouillonblokjes toe. Breng aan de kook, minimaal 15 minuten.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 10 minuten af.
- Voeg de gehaktballetjes toe en laat nog eens 10 minuten koken, zodat de balletjes kunnen garen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Haal het brood uit de oven en snij in plakken.
- Serveer de soep in kommen met het gesneden landbrood.