Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Groentenbowl met blauwe kaas en yoghurtdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 2 el Vlierbloesemazijn
  • 200 g Blauwe kaas
  • 4 stuk(s) Tomaten
  • 2 stengel(s) Bleekselderij
  • 1 stuk(s) Wortel
  • 1 stuk(s) Courgette
  • 4 el Bieslook
  • handje(s) Krulandijvie

In Huis

  • 350 g Graan
  • 6 el Dunne yoghurt
  • 2 el Mayonaise
  • 1 tl Suiker
  • 1 teentje(s) Knoflook
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. Kook het graan volgens aanwijzing op de verpakking. Prak de blauwe kaas met de yoghurt tot een grof mengsel zoals Hüttenkäse.
  2. Roer er de mayonaise, azijn en suiker door. Pers de knoflook er boven uit. Breng op smaak met peper en zout. Meng en check of de dikte juist is. Roer er eventueel een beetje water door.
  3. Neem een paar handjes krulandijvie en snij in hapklare stukken. Doe het zelfde met de tomaten. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Snij de wortel en courgette julienne (lucifertjes). Snipper de bieslook.
  4. Doe het gekookte graan in kommen of op borden. Verdeel er de diverse groenten over en bestrooi met de bieslook. Schep er wat van de dressing over en serveer.
  5. <br>Tip: Lekker met een gebakken lamslapje (zie een van de andere recepten) of een vleesvervanger.