Groente paella
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Calasparra rijst
- 1 stuk(s) Uien
- 300 g Bloemkool
- 300 g Pompoen
- 200 g Wortel
- 1 stuk(s) Paprika
- om te garneren Koriander+peterselie+munt
In Huis
- 10 draadje(s) Saffraan
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 teen Knoflook
- 150 ml Groentebouillon
- 400 g Gepelde tomaten
- 1 el Gerookt paprikapoeder
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Doe de saffraan in 20 ml (bij 4p) warm water.
- Snipper de ui.
- Verdeel de bloemkool in zeer kleine roosjes.
- Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes.
- Snijd de wortel in dunne plakjes.
- Snijd de paprika in repen en verwijder zaad en zaadlijsten.
- Verwarm de bouillon.
- Verhit de olie in een grote platte pan die ook in de oven kan. Fruit de ui ca. 5 min en knijp er dan de knoflook bovenuit. Bak nog 1 min.
- Voeg de rijst toe en bak mee tot hij doorschijnend wordt.
- Voeg dan de kleingesneden groenten toe en roerbak 2 min mee.
- Voeg het paprikapoeder, de saffraan met vocht en wat peper toe. Schep om.
- Doe de gepelde tomaten en de bouillon erbij.
- Breng aan de kook en zet in het midden van de oven. Laat ca. 40 min garen in de oven.
- Haal uit de oven en laat een beetje afkoelen. Bestrooi met peterselie en koriander en serveer.