Groente-noedel soep
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 g Noedels
- 400 g Chinese kool
- 2 stuk(s) Paksoi
- 200 g Waspeen
- 4 stuk(s) Lente-ui
- 1 stuk(s) Gesnipperde rode ui
- 1 stuk(s) Steranijs
- 80 g Gember + Rode peper
- 2 blokje(s) Groentebouillon
- 2 teentje(s) Knoflook
- 5 el Sojasaus
- 2 tl Bruine suiker
- 4 tl Sambal
- eventueel toevoegen Ketjap
Recept stappen
- Zet een pan op met voldoende water om de noedels volgens verpakking te koken.
- Snij de kool en de paksoi in dunne reepjes en snij de bospeen in dunne plakjes. Houd even apart.
- Snipper de rode ui. Hak de knoflook. Schil de gember en snij deze zo klein mogelijk of rasp hem.
- Zet een flinke pan op met 1,5 liter water, de bouillon blokjes, de soja, de gember, de suiker en de steranijs.
- Breng deze aan de kook. Voeg eerst de wortel toe, en laat deze 1 min koken. Voeg dan de kool, de paksoi en de sambal toe. Laat even koken voor 2 min alvorens de noedels erbij te doen.
- Snij nu nog de bosuitjes in ringetjes en voeg die op het laatst toe.
- Eventueel als je de soep opdient kan je nog wat rauwe bospeen erover heen strooien.
- Maak evt de soep nog op smaak met wat ketjap en/of peper en zout (de soja saus is natuurlijk ook al zout)