Groenlofschotel met wortelpeterselie, kaas, ham en bosui
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 200 gram wortelpeterselie
- 1 stuks groenlof
- 2 stuks bosui
- 150 gram Kinderdijker belegen kaas
- 1 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1 tl suiker
- kneep citroensap (uit een flesje)
- 240 gram hamblokjes
- snufje nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng een laagje water met zout aan de kook. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kook in 10-15 minuten gaar – het geeft niet dat de blokjes wat kruimig worden. Giet af.
- Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Verwarm olie in een grote wok en roerbak de groenlof. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 5 minuten zachtjes verder tot het wat slinkt. Snij de bosui in ringetjes, voeg toe.
- Breng de groenlof op smaak met peper en zout, de suiker en een kneepje citroensap. Roer de aardappel en wortelpeterselie erdoorheen. Voeg ook wat hamblokjes toe als je dit in huis hebt.
- Roer de helft(!) van de geraspte kaas, de crème fraîche en een snufje nootmuskaat door de groenlof en aardappels.
- Doe het geheel in een ovenschaal, strooi de rest van de kaas eroverheen en zet ca. 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
- Serveer direct.