Groenlofschotel met wortelpeterselie, kaas en bosui
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 200 gram wortelpeterselie
- 1 stuks ui
- 700 gram groenlof
- 2 stuks bosui
- 150 gram Kinderdijker belegen kaas
- 1 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- naar smaak blauwe kaas (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Breng een laagje water met zout aan de kook. Schil de aardappels en wortelpeterselie en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kook in 6-8 minuten gaar – het geeft niet dat de blokjes wat kruimig worden. Giet af.
- Verwarm olie in een grote wok. Snipper de ui en fruit zachtjes.
- Snij de groenlof in kwarten en dan in reepjes. Bak mee met de ui. Hak de knoflook fijn en voeg toe. Bak ca. 5 minuten zachtjes verder tot het wat slinkt. Snij de bosui in ringetjes, voeg toe.
- Rasp de belegen kaas. Hou apart.
- (Zie tip) Roer de aardappel, wortelpeterselie en crème fraîche door de groenlof en breng op smaak met peper en een beetje zout.
- Doe het geheel in een ovenschaal. Strooi de geraspte kaas erover en zet ca. 10 minuten in de oven zodat er een korstje op komt. Zet evt. nog even de grill erbij aan.
- Serveer de ovenschotel.
- Snij de blauwe kaas in blokjes en roer mee door de groenlof.