Groene soep met chiazaad en amandelen + stokbroodje kaas uit de oven
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Ui
- 1 stuk(s) Romanesco bloemkool
- 1 stuk(s) Stokbrood
- 100 g Assepoesterkaas
In Huis
- 100 g Amandelsnippers
- 4 teentje(s) Knoflook
- om te bakken Olie
- 1 liter Groentebouillon
- 500 ml Kokoswater
- 500 g Doperwten
- 40 g Chiazaad
- naar smaak Paprikapoeder
- om te serveren Kiemblad
Recept stappen
- Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Let goed op dat het niet te hard gaat en schep regelmatig om.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verdeel de Romanesco in kleine roosjes en hak het harde gedeelte van de kern in stukjes. Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de ui ca. 5 minuten zachtjes aan. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut mee. Voeg de harde stukjes van de kern, de bouillon en het kokoswater toe en breng aan de kook.Kook 5 minuten zodat de harde delen kunnen voorgaren.
- Voeg dan de Romanescoroosjes, de erwten, de helft van de amandelen en de helft van het chiazaad toe. Kook tot de roosjes gaar zijn ca. 5 minuten. Check! Doe in de keukenmachine en pureer de soep. Of gebruik daarvoor een staafmixer. Doe terug in de pan.
- Maak het stokbrood. Zet de oven op de grillstand. Snijd het stokbrood in vier stukken (bij 4p) en snijd open. Rasp de kaas. Verdeel over de stukjes brood. Bestrooi met wat paprikapoeder. Zet onder de grill en wacht tot de kaas bubbelt.
- Warm de soep zo nodig door. Verdeel de soep in kommen en bestrooi met de rest van het chiazaad en de rest van de amandelen. Garneer met wat kiemblad. Serveer met de stukken brood.
- <br>Let op: de amandelsnippers zitten wel in de Weekendkrat Vega.<br>Tip: je kunt de broodjes ook eerst beleggen met gebakken champignons en daarna wat kaas er over strooien. Even onder de grill. Klaar!