Groene shakshuka met feta, snijbiet en landbrood
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram koolrabi
- 1 stuks sjalot
- 4 stuks prei
- 100 gram snijbietblad
- 8 stuks eieren
- 100 gram feta
- 1 stuks landbrood
- 5 gram peterselie
- 4 tl za'atar specerijen
In Huis
- boter om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- kneepje citroensap (mag uit een flesje)
- 0.5 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 100 ml water
- 6 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden voor het brood.
- Schil de koolrabi goed (met name de onderkant, die is taai). Snij in dunne partjes. Snij de sjalot in dunne halve ringen. Verwarm een goede klont boter in een (grote) afdekbare koekenpan of wok (zie tip!) en bak sjalot en koolrabi samen op middelhoog vuur. Voeg het komijnpoeder en wat zout toe.
- Kerf de prei in de lengte in en spoel het zand ertussenuit. Snij in ringen. Voeg bij de sjalot en koolrabi. Bak rustig nog een paar minuten verder. Spoel de snijbiet af. Snij de stengel in plakjes en het blad in repen. Roerbak mee tot het wat slinkt. Blus af met een kneepje citroensap en voeg het (stukje) bouillonblokje en het water toe. Meng goed.
- Maak voor elk ei een kuiltje en breek de eieren daarin. Kruimel de feta rondom de eieren. Dek goed af (zie tip) en laat de eieren in 8-10 minuten stollen. Breng verder op smaak met flink peper.
- Besprenkel de bovenkant van het brood met een beetje water en bak in ca. 10 minuten af.
- Hak de peterselie fijn. Roer de za’atar door de olijfolie extra vierge. Bestrooi en besprenkel de eieren met de peterselie en za’atar-olie als ze gaar zijn. Snij het brood in plakjes en serveer erbij. Ook lekker om te dippen in het za’atar-olietje.
- gebruik een deksel die goed sluit, anders zal het stollingsproces van de eieren wat langer duren.