Groene omelet met champignon-paprikavulling en geitenkaas
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 g Champignons
- 1 stuk(s) Rode paprika
- 4 takje(s) Peterselie
- 100 g Snijbiet
- 8 stuk(s) Eieren
- 100 g Geitenkaas
- 1 takje(s) Basilicum
- 2 stuk(s) Ciabatta
In Huis
- 1 stuk(s) Ui
- 5 el Boter
- 100 ml Melk
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Snij de champignons in plakjes, snipper de ui en snij de paprika in dunne reepjes. Hak de peterselie grof.
- 2. Verhit 2 eetlepels van de boter in een koekenpan en bak hierin de uien, champignons en paprika aan. Schep regelmatig om. Ga door totdat de champignons hun vocht verdampt hebben. Breng op smaak met zout en peper. Hou warm.
- 3. Trek het snijbietblad van de stelen en snij in stukken. Doe in de keukenmachine samen met de peterselie en de melk. Draai fijn en voeg dan de eieren en wat zout en peper toe. Puls een paar keer zodat je een glad mengsel krijgt.
- 4. Bak omeletten van het mengsel. Doe wat boter in een koekenpan en laat goed heet worden. Giet er een vierde van het eimengsel in en bak ongeveer 2 minuten terwijl je de pan steeds een beetje beweegt.
- 5. Leg er, als het ei bijna gestold is, een vierde van de champignonvulling, een vierde van de geitenkaas en wat basilicumblad op. Klap dicht en bak nog ongeveer 2 minuten.
- 6. Hou warm en bak zo nog drie omeletten. Serveer met ciabatta.