Groene koolrolletjes met gehakt en bulgur
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram rundergehakt
- 1 stuks groene kool
- 150 gram winterpeen
- 2 stuks sjalot
- 200 gram bulgur
- 1 teentjes knoflook
- 1 tl tijm
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- naar smaak peper
- naar smaak zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet een pan op met water en de bouillonblokjes om straks de koolbladeren te blancheren.
- Haal de mooie bladeren van de kool (ca. 2 bladeren per persoon) en snij doormidden. Verwijder van het hart en snij in dunne reepjes (je hebt ongeveer 300g nodig bij 4p).
- Snij de winterpeen in blokjes, snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Hou 1/3 van de sjalot apart voor bij de bulgur.
- Blancheer nu ongeveer 4 minuten de groene kool bladeren in de kokende bouillon. Haal de bladeren uit de bouillon, spoel af met koud water en laat uitlekken in een vergiet. Bewaar de bouillon.
- Fruit in een wok de wortel, 2/3 van de sjalot en de knoflook aan. Voeg als de sjalot glazig is het gehakt en de tijm toe en bak rul. Voeg dan de gesneden groene kool toe. Laat ca. 5 minuten met deksel stoven tot de kool zacht is. Maak op smaak met peper en zout.
- Pak een ovenschaal en vet die in. Snij de harde onderkant van de koolbladeren eraf (een driehoekje). Verdeel het gehaktmengsel erover, vouw de zijkanten naar elkaar toe en rol dan op. Leg met dichtgevouwen kant naar beneden in de schaal. Hou overgebleven vulling apart.
- Schenk ca. een kwart van de bouillon over de koolrolletjes en schuif ca. 15 minuten in de oven.
- Fruit in de pan van het gehakt de rest van de sjalot. Voeg als de sjalot glazig wordt de bulgur toe. Bak al roerend 2 minuten de bulgur mee (laat niet aanbranden!). Voeg de rest van de bouillon toe totdat 1 vinger vocht boven de bulgur staat. Kook de bulgur zachtjes gaar in ca. 15 minuten met deksel op de wok. Voeg als laatst eventueel overgebleven vulling toe en warm even mee. Serveer de koolrolletjes met de bulgur.