Groene kool rolletjes met Terschellinger kaas en komijnzaad
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks groene kool
- 1 stuks ui
- 2 stuks peen
- 200 gram Terschellinger kaas belegen
In Huis
- 2 el boter
- 1 el komijnzaad
- 100 ml groentebouillon
- 75 gram paneermeel (optioneel)
Recept stappen
- Haal de mooie bladeren van de kool en blancheer ze. Laat ze goed uitlekken en verwijder de harde stronk.
- Snij de rest van de kool fijn. Snipper de ui fijn. Snij de peen in reepjes.
- Laat 1 el boter warm worden en fruit daarin de ui. Voeg na een paar minuten ook de fijngesneden kool en de reepjes peen toe samen met het komijnzaad. Laat even 5 minuten zachtjes stoven.
- Leg de bladeren uit op een vlakke ondergrond en verdeel het koolmengsel erover. Rol de bladeren op tot een rolletje, leg ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en schenk de bouillon erover.
- Rasp de kaas. Meng de kaas met het paneermeel en strooi dit mengsel over de rolletjes. Bak de rolletjes gedurende 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
- Je kan i.p.v. komijnzaad ook andere specerijen gebruiken, bijvoorbeeld kerrie, korianderzaad of een chilimengsel.