Groene curry van koolvis, courgette, spinazie en kokosmelk
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappels
- 1 courgette
- 1.5 zakje groene currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 400 gram koolvis
- 600 gram spinazie
- koriander naar smaak
- citroensap naar smaak
In Huis
- olie om te bakken
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij ze in blokjes van max 2 cm. Verwarm olie in een grote afdekbare wok of hapjespan en bak daarin de aardappelblokjes een paar minuten stevig aan. Snij intussen de courgette in blokjes van 2 cm en voeg toe. Bestrooi met zout.
- Roerbak nog een paar minuten en voeg de currypasta toe. Bak even mee en blus het geheel af met de kokosmelk. Breng aan de kook en laat ca. 5 minuten sudderen, tot de aardappels gaar zijn.
- Dep intussen de vis droog en snij in stukken. Bestrooi met zout en peper. Leg in de pan als de aardappels gaar zijn, duw een beetje onder. Leg de spinazie (deze is al gewassen) eroverheen. Dek af en laat nog ca. 5 minuten koken, tot de vis gaar is en de spinazie geslonken.
- Haal de korianderblaadjes van de stelen en zet in een bakje op tafel.
- Breng de curry op smaak met peper en zout en eventueel een kneepje citroensap. Serveer met de korianderblaadjes.