Groene curry met witte kool, champignons, adukibonen en rijst
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Ui
- 1 stuk(s) Groene peper
- 1 bakje(s) Thaise specerijen
- 500 g Witte kool
- 2 bakje(s) Champignons
- 1 stengel(s) Citroengras
- 300 g Witte rijst
- 400 ml Kokosmelk
- 2 blikje(s) Adukibonen
In Huis
- 600 ml Water
- 1 teentje(s) Knoflook
- Olie om te bakken
Recept stappen
- In het Thaise curry specerijenbakje zit: 1 tl Mosterdzaad, 1 tl Komijnpoeder, 1 tl Korianderzaad, 2 Kardemompeulen
- 1. Breng 150 ml water per persoon aan de kook voor de rijst. Voeg 75 gram rijst pp bij het kokende water en kook zachtjes in 8-10 minuten gaar. Giet af, roer los en laat afgedekt staan totdat de rest klaar is.
- 2. Maak de currypasta: snij de ui, knoflook en groene peper grof (met zaadjes indien je het heel scherp wil, anders zonder zaadjes). Doe de inhoud van het specerijenbakje in een vijzel en kneus de zaadjes en peultjes een beetje fijn. Als je geen vijzel hebt kun je ook alles in een kommetje kneuzen met een lepeltje
- 3. Maal alles tot een pasta met behulp van de staafmixer of keukenmachine.
- 4. Snij de aangegeven hoeveelheid witte kool in dunne reepjes en halveer de champignons (of snij de grote in vieren). Sla de citroengrasstengel plat en snij in stukken van circa 5 cm.
- 5. Verwarm een beetje olie in een wok of diepe koekenpan en bak daarin de currypasta zachtjes een paar minuten aan.
- 6. Voeg de champignons en de witte kool toe en roerbak een paar minuten op hoog vuur. Blus af met de kokosmelk en voeg het citroengras toe. Breng aan de kook, dek af en laat zachtjes in 15-20 minuten gaar koken.
- 7. Voeg de laatste 5 minuten de uitgelekte adukibonen toe. Maak het geheel op smaak met peper en zout en serveer met de witte rijst.