Groene curry met varkensfilet
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Winterpeen
- 360 g Gegaarde varkensfilet
- 1 bosje(s) Raapstelen
- 8 takje(s) Koriander
In Huis
- 1 el Plantaardige olie
- 3 el Groene currypasta
- 500 ml Kippenbouillon
- 250 ml Kokosroom
- 2 stengel(s) Citroengras
- 300 g Rijst
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Snij de winterwortel in stukken van 4 cm. Snij de stukken in de lengte doormidden. Snij de varkensfilet in blokjes van 2 cm. Was de raapstelen goed en snij fijn.
- 2. Verhit de plantaardige olie in een grote pan met dikke bodem. Bak hierin de currypasta zachtjes ongeveer 2 minuten aan.
- 3. Voeg de bouillon en kokosroom toe en breng aan de kook. Snij het citroengras aan de onderkant in en leg in de vloeistof. Laat 15 minuten zachtjes trekken.
- 4. Bereid de rijst volgens gebruiksaanwijzing.
- 5. Doe de blokjes varkensfilet in de currysaus en laat 5 minuten zachtjes opwarmen in de currysaus. Voeg de raapstelen toe en schep om. Laat zachtjes enkele minuten stoven totdat de raapstelen geslonken zijn.
- 6. Bestrooi met korianderblaadjes. Serveer met de rijst.