Groene bonensalade met Italiaans worstje van Snuyters en gebakken aardappeltjes
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 el(!) sjalot
- 600 gram Eersteling aardappelen
- 800 gram tuinbonen
- 300 gram sperziebonen
- 300 gram snijbonen
- 4 stuks Italiaans gekruid worstje van Snuyters
- 0.5 stuks courgette
- 2 stronkje roodlof
In Huis
- 2 el wittewijnazijn
- 1 teentje knoflook
- 2 tl mosterd
- olie om te bakken
- 4 el olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise (optioneel)
Recept stappen
- Zet een pan water met zout op voor de peulvruchten.
- Snij 1 el sjalot (bij 4p) heel fijn en doe met de azijn in een slabak. Pers er een klein teentje knoflook bij.
- Was of schil de aardappelen en snij in blokjes van 2 cm. Bak even aan in wat olie, dek af en laat ca. 15 minuten garen. Haal, als ze beetgaar zijn, het deksel van de pan. Laat het vocht verdampen, voeg nog wat olie toe en bak op hoog vuur in ca. 5 minuten bruin. Schud af en toe om en breng op smaak met zout.
- Dop de tuinbonen. Vraag om hulp, vele handen maken licht werk! Haal de steeltjes van de sperzie- en snijbonen en snij in stukjes van ca. 2 cm. Kook de tuinbonen in 8-10 minuten gaar. Kook de snij- en sperziebonen de laatste 6-8 min mee. Giet en spoel (eventjes) af met koud water zodat ze mooi groen blijven.
- Verwarm olie in een koekenpan, bak de worstjes op hoog vuur rondom aan. Zet het vuur zacht en bak in 8-10 minuten gaar.
- Snij de courgette in dunne, kwart maantjes. Doe in een vergiet en bestrooi met wat zout. Laat uitlekken tot gebruik.
- Maak de dressing. Klop de mosterd en olijfolie extra vierge bij de azijn met sjalot. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de afgegoten warme bonen toe.
- Verwijder het hart van de roodlof en snij in repen. Meng de roodlof en courgette bij de bonen.
- Serveer de bonensalade met de Italiaanse worstjes en de gebakken aardappeltjes met eventueel een beetje mayo.
- Goed te weten: de varkensworstjes zijn gekruid met venkelzaad, knoflook & zwarte peper.