Grillworst van wild zwijn met Beemster Valery’s en funky coleslaw
Varken, Wild
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Beemster Valery aardappels
- 400 gram grillworst cheddar jalapeño
- 2 bakje grillworstspecerijen
- 500 gram witte kool
- 1 stuks peen
- 200 gram (ca.) chioggiabiet
- 150 gram yoghurt
- 10 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 3 el mayo
- 2 tl Dijon mosterd
- 1 el citroensap (mag uit een flesje)
- 1 teentje knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Was de aardappeltjes en snij in blokjes van ca. 2 cm. Meng met olie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 minuten in de oven. Zet een wekker op 10 minuten dan gaat de worst erbij.
- Haal de grillworst uit de verpakking en rol door de bijgeleverde specerijen heen zodat de worst helemaal bedekt is. Klop overtollige kruiden eraf. Leg de worst naast (of onder) de aardappeltjes in de oven en bak in ca. 15 bruin rondom bruin. Keer tussentijds een keer. Het vlees is al gaar als je het krijgt!
- Snij de witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp de peen en chioggiabiet grof. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. Kneed een minuut lang met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
- Maak een dressing van yoghurt, mayo, mosterd, citroensap en peper. Pers de knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Meng door de gemasseerde groenten.
- Hak de peterselie fijn en meng door de coleslaw.
- Serveer de coleslaw met de grillworst en gebakken aardappeltjes met wat mayo – meng eventueel wat yoghurt en grove mosterd door de mayo voor extra effect.