Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Griekse lams-kalfsgehaktballetjes met bloemkoolrijst, geroosterde aubergine en een dille yoghurtsausje

Lam, Kalf

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 2 stuks aubergine
  • 1 stuks bloemkool
  • 1 stuks gele ui
  • 400 gram lams-kalfsgehakt
  • 0.5 bosje peterselie
  • 0.5 bosje dille

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 tl komijnpoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 ml yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 2 el witte wijnazijn
  • 0.5 stuks citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Meng de plakken aubergine in een kom met olie, peper, zout en komijnpoeder. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
  3. Maak ondertussen de bloemkoolrijst door de bloemkool in kleine roosjes te snijden en fijn te malen in een keukenmachine. Verhit olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn. Meng het lams-kalfsgehakt met de ui, knoflook en peterselie. Draai er kleine balletjes van, ongeveer 16 stuks.
  5. Verhit olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
  6. Maak ondertussen het sausje. Hak hiervoor de dille fijn. Voeg de yoghurt, mayonaise, witte wijnazijn en citroensap samen. Breng op smaak met zout.
  7. Serveer de gehaktballetjes op een bedje van bloemkoolrijst met de geroosterde aubergine en de dille saus.