Griekse lams-kalfsgehaktballetjes met bloemkoolrijst, geroosterde aubergine en een dille yoghurtsausje
Lam, Kalf
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks bloemkool
- 1 stuks gele ui
- 400 gram lams-kalfsgehakt
- 0.5 bosje peterselie
- 0.5 bosje dille
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl komijnpoeder
- 3 teentjes knoflook
- 200 ml yoghurt
- 2 el mayonaise
- 2 el witte wijnazijn
- 0.5 stuks citroensap
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Meng de plakken aubergine in een kom met olie, peper, zout en komijnpoeder. Leg op een bakplaat met bakpapier en rooster 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.
- Maak ondertussen de bloemkoolrijst door de bloemkool in kleine roosjes te snijden en fijn te malen in een keukenmachine. Verhit olie in een pan en bak de bloemkoolrijst 5 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met zout en peper.
- Snipper de ui en hak de knoflook en peterselie fijn. Meng het lams-kalfsgehakt met de ui, knoflook en peterselie. Draai er kleine balletjes van, ongeveer 16 stuks.
- Verhit olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in ongeveer 10 minuten goudbruin en gaar.
- Maak ondertussen het sausje. Hak hiervoor de dille fijn. Voeg de yoghurt, mayonaise, witte wijnazijn en citroensap samen. Breng op smaak met zout.
- Serveer de gehaktballetjes op een bedje van bloemkoolrijst met de geroosterde aubergine en de dille saus.