Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Griekse gehaktballetjes met yoghurtsaus

Rund

  • Totale tijd minuten
Header Vierkant Cmyk Groot

Ingrediënten

In de box

  • 10 g Peterselie
  • 400 g Rundergehakt
  • 1 stuk(s) Ui

In Huis

  • 10 g Verse munt
  • 3 sneetje(s) Brood
  • 1 stuk(s) Ei (geklutst)
  • 1 tl Gedroogde munt
  • 1 tl Oregano
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 300 ml Griekse yoghurt
  • 2 el Citroensap
  • Bloem
  • om te bakken Plantaardige olie
  • naar smaak Peper en zout
icon package

Recept stappen

  1. 1. Hak de peterselie en munt heel fijn. Snij de korstjes van het brood en week in een beetje water. Knijp het brood goed uit en doe samen met het gehakt, het ei, de peterselie, de verse en gedroogde munt en de oregano in een grote schaal.
  2. 2. Rasp de ui erboven en pers er 2 teentjes (bij 4 p) van de knoflook boven uit. Voeg wat zout en peper toe. Kneed alles goed door en zet 1 uur weg zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  3. 3. Maak in de tussentijd een yoghurtsaus door yoghurt te mengen met 1 teentje geperste knoflook en het citroensap. Als je de saus te dik vindt, kun je hem verdunnen met een beetje melk.
  4. 4. Vorm met vochtige handen balletjes van het gehakt ter grootte van een walnoot. Doe wat bloem op een bord en rol de balletjes door de bloem.
  5. 5. Verhit een laagje olie in een grote koekenpan en bak hierin de balletjes in kleine porties om en om bruin en gaar in ca. 10 minuten per portie. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  6. 6. Serveer met de yoghurtsaus.
  7. <br>Tip: combineer dit recept met de babaganoush en rode peperdip voor 3x mezze.<br>Tip: Maak terwijl de balletjes rusten in de koelkast de babaganoush en de rode peperdip.