Gratin van patisson met een koolrabi-appelsla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Patisson
- 4 stuk(s) Eieren
- 250 ml Creme fraiche
- 150 g Parmezaanse kaas
- 1 stuk(s) Koolrabi
- 1 stuk(s) Appel
- 1 stuk(s) Lente-ui
In Huis
- 1 el Grove mosterd
- snufje(s) Nootmuskaat
- 3 el Olijfolie
- 1 el Citroensap
- 1 tl Mosterd
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden °C.
- Snij het steeltje van de patisson, leg hem neer en snij in dunne plakken van 0.5 cm.
- Doe de eieren in een kom samen met de crème fraîche en klopt het geheel los.
- Rasp de Parmezaanse kaas grof, roer de helft bij het mengsel en voeg nog de mosterd, wat peper, een klein beetje zout en wat nootmuskaat toe.
- Leg een deel van de patisson dakpansgewijs in de schaal en giet een deel van het eiermengsel eroverheen. Leg weer een laag neer en dan weer wat mengsel. Herhaal tot dat alles op is, eindigend met eiermengsel.
- Strooi de rest van de kaas erover en zet in de oven, gedurende ongeveer 25-30 min. De patisson blijft een bite houden, ook als die wel gaar is.
- Schil intussen de koolrabi en zorg vooral dat je aan de onderkant alle taaie delen verwijdert, want die zijn draderig.
- Snij in dunne plakken van ca. 0.5 cm., dan in repen 0.5 cm. en dan in mooie kleine blokjes.
- Doe in een slabak met de olie, citroensap, mosterd, peper en zout.
- Snij het appeltje in kleine blokjes en doe die erbij.
- Snij de lente-ui in dunne ringetjes en doe ook die erbij.
- Zet even weg tot de gratin klaar is.
- Serveer de gratin met de koolrabi-appelsla.