Goedgevulde andijviestamppot met spekjes en oesterzwammen
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Doré aardappelen
- 400 gram Bonita of Murasaki bataat (witte bataat)
- 1 stuks prei
- 300 gram spekblokjes
- 1 stuks banaansjalot
- 300 gram oesterzwammen
- 4 el yoghurt
- 250 gram andijvie
In Huis
- olie om te bakken
- 2 teen knoflook
- 1.5 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Schil de aardappels en bataat en snij in blokjes. Kerf de prei in de lengte in, spoel het zand ertussenuit en snij in ringen. Zet alles samen net niet onder water en breng aan de kook met wat zout. Dek af, breng aan de kook en laat in ca. 15 minuten gaar koken.
- Bak de spekjes in een beetje olie zachtjes uit in een wok of diepe koekenpan. Snipper intussen de sjalot. Voeg bij het uitgebakken spek en fruit rustig mee.
- Snij of scheur de oesterzwammen in repen. Voeg bij de rest en bak ca. 5 minuten op hoog vuur al omscheppend. Hak de knoflook fijn.
- Voeg, als de oesterzwammen mooi bruin zijn, de knoflook en de gedroogde tijm toe. Schud een paar keer om en draai het vuur uit. Hou warm.
- Giet de aardappel en bataat af (bewaar evt wat kookvocht!). Stamp fijn en maak smeuïg met de yoghurt. Breng goed op smaak met peper en zout. Roer de andijvie door de puree en laat op een laag vuurtje wat slinken.
- Serveer direct met het spek en de oesterzwammen.
- Goed om te weten: Op de foto gebruikten we oranje bataat, we kozen nu voor de witte bataat die een heerlijk romige structuur heeft maar verder niet te krijgen is in de winkels in de buurt van onze proefkeuken 😉.