Goed gevulde groentecurry met koriander, pinda’s en naanbrood
Vegetarisch, Snel klaar
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 300 gram oranje bataat
- 1 bakje curryspecerijen
- 400 ml kokosmelk
- 500 gram passata
- 400 gram kastanjechampignons
- 1 bosje raapsteel
- 4 stuks naanbrood
- 0.5 bosje koriander
- 40 gram pinda’s, gebakken en ongezouten
In Huis
- olie om in te bakken
- 2 tenen knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven op 200 graden (alleen als je geen broodrooster hebt).
- Verwarm olie in een afdekbare wok. Snipper de ui en bak glazig. Hak de knoflook fijn. Schil en snij de peen in halve maantjes van 0.5 cm dik. Snij de bataat in kleine blokjes van 1 cm. Voeg toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg de curryspecerijen toe en bak tot de geuren vrijkomen. Voeg de kokosmelk en passata toe. Meng tot een romige saus. Snij de kastanjechampignons in vieren, voeg toe. Dek af en laat 10-15 minuten pruttelen tot de groenten gaar zijn.
- Verwijder de worteltjes van de raapsteel. Was m.b.v. een slacentrifuge en hak grof. Warm op het laatst mee de curry.
- Verwarm de naanbroodjes in de broodrooster (of 3-4 minuutjes in de oven).
- Hak de koriander fijn.
- Breng de curry op smaak met peper (er zit al zout in het specerijenbakje). Bestrooi met de koriander en pinda’s. Serveer met het naanbrood (zie tip).
- Serveer de eventueel overgebleven gekookte rijst van de butter chicken erbij.