Goed gevulde groentecurry met brood
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 200 gram peen
- 200 gram witte kool
- 300 gram kastanjechampignons
- 1 stronk paksoi
- 2 el peterselie
- naar smaak crème fraîche
- 4 sneetjes batard blond brood
In Huis
- 2 el curry kruidenmix (zie tip)
- om te bakken olie
- 4 tenen knoflook
- 1 blikje kikkererwten
- 400 ml kokosmelk
- 500 ml tomatenpuree
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak in een kommetje de curry kruidenmix (zie tip).
- Verwarm olie in een wok. Snipper de ui (zie tip) en bak glazig. Hak de knoflook fijn. Schil en snij de peen in halve maantjes van 0.5 cm. Bak een minuutje mee. Voeg de curry kruidenmix toe en bak nog een minuutje mee. Laat de kikkererwten uitlekken, voeg toe en meng goed.
- Voeg de kokosmelk en tomatenpuree toe. Meng tot een romige saus. Snij de witte kool in hele smalle reepjes, voeg toe. Snij de kastanjechampignons in partjes, voeg toe (zie tip). Snij de paksoi in stukken van 2 cm. Voeg alleen het wit toe en laat ca. 10 minuten zacht pruttelen. Voeg het blad de laatste 5 minuten bij de curry.
- Bak ondertussen het brood in de oven voor ongeveer 8-10 minuten.
- Hak de peterselie fijn en dek de tafel.
- Breng de curry op smaak met peper.
- Garneer met een schepje crème fraîche en de peterselie. Serveer met een sneetje batard blond brood.
- vraag hulp bij het snijden, dan ben je nog sneller klaar. Ter info: in het kruidenbakje voor 4p zit: 0.5 tl kaneel, 1.5 tl kurkuma, 0.25 tl chilipoeder, 1 tl komijnpoeder, 1 tl zout en 1.5 el garam massala. In het 2p bakje zit de helft.