Gnocchi met spruiten, spek en room
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 g Spruiten
- 2 pak(ken) Gnocchi
- 1 stuk(s) Rode ui
- 125 ml Room
In Huis
- 275 g Spekblokjes
- naar smaak Peper en zout
- naar smaak Nootmuskaat
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de gnocchi en een voor de spruiten.
- Maak de spruiten schoon en halveer ze. Blancheer de spruiten beetgaar in 6 minuten. Spoel af met koud water en zet even weg. Kook de gnocchi ook gaar in de andere pan water in 2 minuten, of tot ze boven komen drijven. Giet en spoel ook af en zet even weg.
- Snipper de ui. Bak de spekjes in een diepe koekenpan of wok tot het vet vrijkomt en voeg dan de ui toe. Roerbak tot de ui zacht is en voeg dan de spruitjes toe. Roerbak op hoog vuur even mee (het is lekker als de spruiten een beetje bruin worden) en breng op smaak met peper, zout en een snuf nootmuskaat.
- Voeg dan de gnocchi toe en roerbak nog even mee zodat die ook een bruin randje krijgen. Voeg de room toe en warm nog even goed door.
- Dien op in diepe borden.