Gnocchi met salieboter, groene asperges en een simpele salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 pak(ken) gnocchi
- 12 blaadje(s) salie
- 800 g asperges
- 1 krop(pen) eikenbladsla
- 100 g boter
- 3 el olijfolie
- 4 tl witte wijnazijn
- naar smaak peper en zout
- eventueel toevoegen citroensap
- eventueel toevoegen geraspte kaas
Recept stappen
- Zet een pan op met water en wat zout en breng aan de kook.
- Zet een klein pannetje op met boter en laat langzaam smelten.
- Snijd of breek de onderkanten van de asperges (ca. 3 cm, het harde gedeelte).
- Blancheer de asperges 3 minuten in het kokende water. Schep de asperges eruit en bewaar het water om de gnocchi straks in te koken. Laat de asperges goed uitlekken en hussel ze door elkaar met een eetlepel olijfolie.
- Snijd de blaadjes salie in dunne reepjes en voeg toe aan de gesmolten boter en breng op smaak met peper en zout.
- Zet een grill pan op het vuur en grill de asperges in ca. 5 minuutjes om en om. Kook tegelijkertijd de gnocchi gaar volgens aanwijzing op de verpakking (als ze gaan drijven zijn ze gaar!).
- Maak een simpele salade van de sla en een vinaigrette van 2 el olijfolie, witte wijn azijn en peper en zout.
- Bestrooi de gegrilde asperges met peper en zout en als je dat lekker vindt een kneepje citroensap.
- Hussel de salieboter door de uitgelekte gnocchi en schep op borden. Verdeel de gegrilde asperges over de borden.
- Dien op met de salade.
- Tip voor met kinderen: serveer de gnocchi evt. zonder de salie. Eventueel wat geraspte kaas.