Gnocchi met room, raapsteel en pijnboompitjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![2221 Gnocchi Met Room Raapsteel En Pijnboompitjes](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/2221-gnocchi-met-room-raapsteel-en-pijnboompitjes.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=e92220460cb8bcae193c96a8c4459e6d)
Ingrediënten
In de box
- 800 g Gnocchi
- 2 bosje(s) Raapstelen
- 50 g Pijnboompitten
- 2 stuk(s) Little gem sla
- 1 bakje(s) Room
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 tl Gedroogde tijm
- 3 el Olie
- 1 el Balsamicoazijn
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Zet een grote pan water op met zout voor de gnocchi.
- Snij de raapsteel in 4 delen en was met behulp van een slacentrifuge.
- Hak de knoflook fijn.
- Bak de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Let op dat ze niet verbranden, dat kan snel gaan!
- Was de sla en maak er een simpele vinaigrette bij van olie en balsamico azijn.
- Kook de gnocchi in circa 2 minuten gaar vanaf dat het water weer kookt, echt heel kort dus, zodra de gnocchi gaat drijven zijn ze klaar!
- Verhit in een wok wat olie. Fruit de knoflook even met de tijm aan voeg de gnocchi toe en bak lekker een beetje bruin.
- Voeg de room toe, warm door en maak op smaak met peper en zout. Voeg op het laatst de raapsteel toe zodat deze wat kan slinken.
- Strooi op het laatste de pijnboompitten erover.
- Serveer direct met de sla.