Gnocchi met mozzarella en tomatensaus uit de oven
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 uien
- 2 takjes basilicum
- 600 gram gnocchi
- 2 bollen mozzarella
In Huis
- 1 teentje knoflook
- olijfolie om te bakken
- 500 ml passata
- 1 tl suiker
- 50 gram Parmezaanse kaas
Recept stappen
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Pluk de blaadjes basilicum van de takjes. Verhit wat olijfolie in een grote pan en bak hierin de ui zachtjes 5 minuten aan. Voeg dan de knoflook toe en bak 1 minuut mee.
- Schenk de passata erbij en voeg de blaadjes basilicum en suiker toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 15 minuten zachtjes inkoken tot een mooie saus.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Kook de gnocchi volgens gebruiksaanwijzing. Giet af en roer door de tomatensaus. Doe in een ovenschaal.
- Snij de mozzarella in plakken en verdeel over de gnocchi. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.
- Bak ca. 25 minuten in het midden van de oven. Laat voor het serveren 5-10 minuten afkoelen. Dat komt de smaak ten goede.
- Bestrooi met de extra basilicum.
- <br>Tip: lekker met een eenvoudige salade.