Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gnocchi met Italiaans gekruide kippendijstukjes, andijvie en oesterzwammen

Kip

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 4 stuks romatomaten
  • 1 stuks gele ui
  • 400 gram andijvie
  • 300 gram oesterzwammen
  • 400 gram Italiaans gemarineerde kippendijstukjes
  • 2 bakken verse gnocchi

In Huis

  • 2 teen knoflook
  • olie en boter om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Snij de tomaten in grove stukken en pureer deze fijn met een staafmixer.
  2. Hak de knoflook en snipper de gele ui fijn. Verhit een scheut olie in een klein pannetje en fruit de knoflook en ui op middelmatig vuur. Voeg de gepureerde tomaten toe en laat dit geheel 10 minuten op laag vuur sudderen met de deksel op de pan.
  3. Snij de andijvie in repen en was met behulp van een slacentrifuge. Scheur de oesterzwammen in reepjes.
  4. Bak in de hapjespan de kip op hoog vuur aan in een scheutje olijfolie, voeg de oesterzwammen toe en bak dit gaar in ongeveer 3 minuten Voeg de andijvie toe als de kip en oesterzwammen gaar zijn en roerbak dit tot het geslonken is.
  5. Verhit een goede klont boter in een koekenpan en bak de gnocchi in ca. 5 minuten krokant.
  6. Voeg daarna de zelfgemaakte tomatensaus en groenten toe. Verwarm het geheel even kort en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de borden en serveer direct.
  7. Snij ze in partjes en doe ze in een pan, bestrooi ze eventueel met zout en zet ze half onder water. Breng het water met deksel op de pan aan de kook en draai het vuur laag. Kook de aardappelen zachtjes gaar in ca. 20 minuten, giet ze af en laat ze zonder deksel op een laag vuur 1 minuut uitdampen.