Gnocchi met courgette en salieboter en gemengde sla
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 courgette
- 10 blaadjes salie
- 160 gram boter
- 1 zakje gemengde sla
- 2 pakken gnocchi
In Huis
- 3 el olijfolie (extra vierge)
- 1 el azijn
- naar smaak mosterd
- naar smaak suiker
- om te bakken olie
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Zet een pan met water en zout op voor het koken van de gnocchi.
- Snij de courgette in stukken van ongeveer hetzelfde formaat als de gnocchi.
- Pluk de blaadjes salie van de takjes. 10 grote of dubbel zoveel kleintjes. Snij de blaadjes in reepjes.
- Zet de boter op in een pannetje en laat rustig smelten. Voeg wanneer de boter gesmolten is, de salie toe samen met peper en zout naar smaak.
- Maak een vinaigrette van 3 delen olie, 1 deel azijn, wat mosterd, peper, zout en eventueel een klein beetje suiker. Meng de vinaigrette door de gemengde sla.
- Verwarm in een koekenpan wat olie en bak de courgette mooi bruin en gaar. Maak op smaak met peper en zout.
- Kook de gnocchi vanaf het moment dat het water weer kookt 1 minuut en giet ze dan af. Laat even uitlekken.
- Roerbak de gnocchi daarna op hoog vuur 1 minuutje mee met de courgette.
- Roer de boter met salie erdoorheen en serveer direct, met de sla.
- Wijnsuggestie: Rioja Blanco - Rioja Vega (Rioja, Spanje), is mooi zuiver en fris droog. Heerlijk als aperitief en bij lichtesalades.