Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gnocchi-aubergine-bake met mozzarella uit de Vegabijbel van Isabel Boerdam

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 20 Gnocchi aubergine bake met mozzarella

Ingrediënten

In de box

  • 1 rode ui
  • 2 aubergine
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl tijm gerist
  • 600 gram tomaat
  • 1 rode peper
  • 15 gram basilicum
  • 2 bollen mozzarella
  • 600 gram gnocchi
  • optioneel crème fraîche
  • 1 krop eikenbladsla
  • 100 gram regenboogpeen

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • snufje nootmuskaat (optioneel)
  • 2 el balsamicoazijn
  • suiker (optioneel)
icon package

Recept stappen

  1. Verhit olie in een pan, snipper de ui en fruit glazig.
  2. Zet een pan water op voor de gnocchi.
  3. Hak de knoflook fijn en snij de aubergine in blokjes van max 1 cm. Voeg de knoflook toe en roer om. Bak de tomatenpuree mee zodat het zuur er wat afgaat. Voeg de aubergine toe en ris de tijm erbij. Bak een paar minuten mee.
  4. Snij intussen de tomaat in stukjes. Snij de rode peper in stukjes – laat al dan niet de zaadjes zitten voor meer pit.
  5. Voeg de tomaat, nootmuskaat, balsamicoazijn, peper en zout toe. Voeg een scheutje water toe zodat de aubergine net onder staat. Laat ruim 15 minuten op laag vuur afgedekt pruttelen, tot de aubergine gaar is. Hoe langer, hoe lekkerder!
  6. Verwarm de oven voor op 200 graden met de grillstand erbij.
  7. Snij de steel van de basilicum in stukjes en roer door de saus. Scheur de blaadjes grof en bewaar. Snij de mozzarella in stukjes.
  8. Kook de gnocchi gaar in max 2 minuten. Ze zijn gaar zodra ze boven komen drijven. Hoe langer je ze kookt, hoe meliger ze worden!
  9. Proef de saus en breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje suiker. Je kan er ook wat van de crème fraîche door roeren, je hebt niet het hele bakje nodig bij recept 2. Vet een ovenschaal in met olie.
  10. Doe de afgegoten gnocchi met de saus in de ovenschaal en verdeel de mozzarella erover. Bak de gnocchi 10 minuten in de voorverwarmde oven tot de mozzarella is gesmolten en er een mooi korstje op zit.
  11. Heb je tijd en zin? Maak er dan een simpele (eikenblad)salade bij, met een lekkere dressing! Snij er ook wat van de regenboogpeen doorheen!