Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Giouvetsi uit de oven met orzo, olijventapenade en citroen

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Giouvetsi uit de oven met orzo, olijventapenade en citroen | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 250 gram peen
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 blikje tomatenstukjes
  • 400 gram orzo
  • 1 bosje dille
  • 1 stuks citroen
  • naar smaak zwarte olijventapenade

In Huis

  • olie om te bakken
  • 4 teen knoflook
  • 4 tl gedroogde oregano
  • 500 ml kokend water
  • 1 blokje (voor 500 ml water) groentebouillon
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
  2. Snipper de ui, fruit zachtjes in een afdekbare wok- of koekenpan. Schil en snij de peen in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg toe. Breng op smaak met zout.
  3. Hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in halve maantjes. Voeg bij de peen, samen met de oregano.
  4. Giet de kikkererwten af. Voeg toe, samen met de tomatenstukjes, orzo en het kokende water. Verkruimel het bouillonblokje erover en breng op smaak met wat vers gemalen peper.
  5. Hak intussen de dille fijn.
  6. Verdeel de orzo in een ovenschaal en bak ca. 15 minuten in de oven.
  7. Rasp de schil van de citroen en pers het sap.
  8. Garneer de orzo met de dille, citroensap, olijventapenade en citroensap naar smaak.