Giouvetsi uit de oven met orzo, olijventapenade en citroen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 250 gram peen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 blik kikkererwten
- 1 blikje tomatenstukjes
- 400 gram orzo
- 1 bosje dille
- 1 stuks citroen
- naar smaak zwarte olijventapenade
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
- 4 tl gedroogde oregano
- 500 ml kokend water
- 1 blokje (voor 500 ml water) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
- Snipper de ui, fruit zachtjes in een afdekbare wok- of koekenpan. Schil en snij de peen in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg toe. Breng op smaak met zout.
- Hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in halve maantjes. Voeg bij de peen, samen met de oregano.
- Giet de kikkererwten af. Voeg toe, samen met de tomatenstukjes, orzo en het kokende water. Verkruimel het bouillonblokje erover en breng op smaak met wat vers gemalen peper.
- Hak intussen de dille fijn.
- Verdeel de orzo in een ovenschaal en bak ca. 15 minuten in de oven.
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap.
- Garneer de orzo met de dille, citroensap, olijventapenade en citroensap naar smaak.