Giouvetsi uit de oven met orzo, feta en dille
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 250 gram peen
- 4 stengels bleekselderij
- 1 blik kikkererwten
- 1 blikje tomatenstukjes
- 400 gram orzo
- 1 bosje dille
- 150 gram feta
In Huis
- olie om te bakken
- 4 teen knoflook
- 4 tl gedroogde oregano
- 500 ml kokend water
- 1 blokje (voor 500 ml water) groentebouillon
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet de waterkoker aan.
- Snipper de ui, fruit zachtjes in een wok- of koekenpan. Schil en snij de peen in kleine blokjes van max (!) 1 cm. Voeg toe. Breng op smaak met zout.
- Hak de knoflook fijn en snij de bleekselderij in halve maantjes. Voeg bij de peen, samen met de oregano.
- Giet de kikkererwten af. Voeg toe, samen met de tomatenstukjes, orzo en het kokende water. Verkruimel het bouillonblokje erover en breng op smaak met wat vers gemalen peper.
- Hak intussen de dille fijn en verkruimel de feta.
- Verdeel de orzo in een ovenschaal en bak ca. 15 minuten in de oven. Verdeel na 10 minuten de feta over de orzo, met een flinke scheut olijfolie en bak verder in de oven.
- Garneer de orzo met de dille.