Gevulde bataat en tomaten-rijstsalade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 bataat
- 1 sjalot
- 4 takjes koriander
- 2 bollen mozzarella
In Huis
- 300 gram rijst
- olijfolie (extra vierge)
- 2 el citroensap
- snufje nootmuskaat
- 250 gram mozzarella
- 10 gram peterselie
- 250 gram tomaten
- 1 rode peper
Recept stappen
- Verwarm de oven tot 200˚ C. Besmeer de bataten met wat olie. Wikkel ze in aluminiumfolie en leg ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
- Test met een satéstokje of ze gaar zijn.
- Maak in de tussentijd de rijstsalade. Kook de rijst volgens gebruiksaanwijzing net aan gaar. Hij moet nog een beetje bite houden. Snipper de ui heel fijn. Meng de nog warme rijst met de olie, het citroensap, de ui, de peterselie en de nootmuskaat. Breng op smaak met zout en peper. Laat intrekken.
- Snij de tomaten in stukken en leg op de rijst. Bestrooi met zout en peper.
- Verwijder zaad en zaadlijsten uit de rode peper en hak zeer fijn. Scheur de mozzarella in stukken.
- Neem de bataten uit de oven en verwijder het aluminiumfolie; geef er een snede in. Buig ze een beetje open. Vul met de mozzarella
- Zet nog enkele minuten in de oven, totdat de mozzarella een klein beetje begint te smelten. Haal uit de oven en bestrooi met de rode peper en het korianderblad. Serveer met de tomatensalade.
- Gebruik burrata in plaats van mozzarella voor extra smaak