Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde witlof met runder-kipgehakt en palmkool

Rund, Kip

Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 4 stonken witlof
  • 1 stuks prei
  • 100 gram kastanjechampignons
  • 100 gram palmkool
  • 500 gram runder-kipgehakt
  • 100 gram Fryske kaas

In Huis

  • olijfolie om te bakken
  • 2 teentjes knoflook
  • klont boter
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Halveer ondertussen de stronken witlof in de lengte en verwijder de harde kern.
  3. Snijd de prei in dunne ringen en de kastanjechampignons in plakjes. Hak de palmkoolbladeren grof en de stelen fijn.
  4. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak het runder-kipgehakt in ongeveer 5 minuten bruin en rul. Voeg de prei en kastanjechampignons toe en bak nog 3 minuten mee.
  5. Voeg de palmkool toe en bak tot deze zacht begint te worden. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Rasp de Fryske kaas. Haal de pan van het vuur en meng de kaas door het gehaktmengsel heen. Zet apart.
  7. Schil de bataat en aardappels en snij in gelijke stukken. Haal de knoflook uit de schil. Zet op in een laagje koud water met wat zout. Kook gaar in ca. 15 minuten.
  8. Vul de witlofhelften met het gehaktmengsel en leg ze in een met olie licht ingevette ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak 15 minuten in de oven.
  9. Giet de zoete aardappel, aardappelen en knoflook af en bewaar wat kookvocht! Stamp tot een smeuïge puree met kookvocht en een flinke klont boter. Breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer de gevulde witlof met de (zoete) aardappelpuree.