Gevulde pompoentjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Pompoen
- 1 stuk(s) Uien
- 100 g Champignons
- 100 g Boerenkool
- 250 g Kalfsgehakt
- 2 stuk(s) Eieren
In Huis
- 2 teentje(s) Knoflook
- 1 el Plantaardige olie
- 1 tl Tijm
- naar smaak Zeezout
- naar smaak Versgemalen peper
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor tot 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- 2. Was de pompoentjes onder de kraan en snij een kapje van de bovenkant af. Bewaar het kapje. Schep de pitten uit de pompoenen met een lepel.
- 3. Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij de champignons in plakjes. Haal de nerven uit de boerenkoolbladeren en snij in dunne reepjes.
- 4. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de ui 5 minuten zachtjes aan. Voeg knoflook en champignons toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg gehakt, tijm, peper en zout toe en bak dit al omscheppend mee totdat het gehakt een beetje rul wordt.
- 5. Doe de boerenkool erbij en roerbak nog 5 minuten totdat deze iets geslonken is.
- 6. Laat de vulling een beetje afkoelen. Meng dan de eieren er doorheen.
- 7. Vul de pompoentjes met het gehaktmengsel en zet het kapje er weer bovenop. Bak in ca. 50 minuten gaar in de oven.
- 8. Serveer een halve pompoen per persoon met een lekkere salade.