Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Gevulde paprika met kruidige bulgur, feta en amandelschaafsel

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Gevulde paprika met kruidige bulgur, feta en amandelschaafsel | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 250 gram bulgur
  • 4 stuks rode paprika
  • 1 stuks gele ui
  • 200 gram wortel
  • 4 tl ras el hanout specerijen
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 15 gram dille
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram feta
  • 200 gram cherrytomaatjes
  • 0.5 zakje rucola

In Huis

  • olie om te bakken
  • 2 teen knoflook
  • naar smaak balsamicoazijn
  • naar smaak olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Zet de bulgur op in een dubbele hoeveelheid water met zout. Breng aan de kook en laat zachtjes in 10-15 minuten droog en gaar koken (eventueel met behulp van een vlamverdeler). Giet indien nodig af.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de pitjes. Leg met de snijkant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 10 minuten.
  4. Snipper de ui en fruit zachtjes in wat olie in een afdekbare hapjespan of wok.
  5. Snij de wortel in halve maantjes van ca. 0,5 cm dik. Voeg toe als de ui glazig is, samen met het specerijenbakje en bak verder. Pers de knoflook erbij en voeg wat zout toe. Bak in ca. 5 minuten gaar.
  6. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
  7. Hak de dille fijn en snij de bleekselderij in plakjes.
  8. Meng de groenten, bleekselderij en bulgur goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Vul de paprika helften met het bulgurmengsel en verkruimel de feta eroverheen. Bak ca. 5 minuten in de oven, tot de feta wat bruin kleurt.
  10. Halveer de tomaatjes. Meng met de rucola. Maak aan met een scheutje balsamico, wat olijfolie extra vierge, peper en zout.
  11. Serveer de salade met de gevulde paprika’s en garneer met het amandelschaafsel en de fijngehakte dille.