Gevulde paprika en courgette met couscous en yoghurtsaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuks puntpaprika
- 2 stuks courgette
- 1 stuks banaansjalot
- 250 gram cherrytomaatjes
- 200 gram feta
- 250 ml Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 150 gram couscous
- 1 teen knoflook
- 15 gram verse koriander
- olie om te bakken
- 2 tl kaneel
- 2 tl gemalen korianderzaad
- naar smaak olijfolie extra vierge
- naar smaak citroensap (uit een flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven op 180 graden. Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snij de paprika doormidden en haal de zaadlijsten eruit. Snij de courgette in de lengte doormidden en haal met een lepel het vruchtvlees eruit en hak dit fijn. Snipper de sjalot, hak de knoflook en de koriander fijn. Snij de tomaatjes in kleine stukjes. Verbrokkel de feta in een kommetje.
- Bak in een koekenpan met een scheutje olijfolie de sjalot even aan tot hij glazig is. Voeg de knoflook, kaneel en gemalen korianderzaad toe en bak even mee. Voeg vervolgens het fijngehakte courgette vruchtvlees, tomaatjes en ¾ van de koriander toe en schep goed om.
- Meng het courgette mengsel samen met ¾ van de feta door de nog warme couscous. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge, citroensap en peper en zout.
- Vul de paprika en courgettehelften met de couscous, strooi de overgebleven feta erover en zet in een ovenschaal. Giet er een klein scheutje water bij en dek af met aluminimum folie. Zet gedurende 20 minuten in de oven. Haal dan het folie eraf en zet de oven op 200 graden. Bak nog eens 20 minuten tot de bovenkant van de gevulde groenten goudbruin is.
- Meng in een kommetje de yoghurt met de overgebleven koriander, citroensap naar smaak, peper en zout.
- Serveer de gevulde paprika en courgette met de yoghurtsaus.
- Lekker met een frisse salade of als licht lunchgerecht.